dissabte, 21 de desembre del 2013

La contaminació acústica




Dins de l’àrea de coneixement del medi natural i social, l’alumnat de sisè estem treballant el tema de l’energia i el so, en aquest apartat ens agradaria donar la nostra opinió sobre la contaminació acústica.

Nosaltres pensem que de la contaminació acústica no es parla habitualment, tot i sent un tipus de contaminació molt important, sembla que de vegades sigui la germana petita de la contaminació llumínica i ambiental.

Creiem que l’excés de les intensitats dels sons afecten i són perjudicials per a les persones. Els sons forts molesten, impedeixen la concentració, de vegades afecten al caràcter de les persones, dificulten el descans nocturn... A més pot produir lesions greus a llarg termini en exposicions prolongades a sons forts o excessivament forts. En moltes feines, els treballadors/es utilitzen estris per evitar que el soroll els perjudiqui. Ens preguntem però, la societat adopta mesures per evitar els sons contaminants del dia a dia?

En definitiva, és responsabilitat dels éssers humans contribuir a reduir la contaminació acústica ( baixar el volum de les músiques que escoltem, fabricar automòbils menys sorollosos... inclús reduir el to de veu de les converses ).
Ja hi ha països que treballen o duen a terme iniciatives per a solucionar aquests tipus de contaminació.

Cartells per sensibilitzar sobre el tema que ha elaborat "Generalitat de Catalunya: Departament de Territori i Sostenibilitat"




´Vídeo "soroll i oci nocturn"



Alumnat de sisè, Institut Escola Daniel Mangrané

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada